søndag 29. mai 2011

VELKJENT GALLERI PÅ MESSEN!

Da er det avklart: GALLERI LANGEGÅRDEN har takket ja til å bidra med KUNSTUTSTILLING på Interiør & boligmessen 2011. I et eget lokale tilknyttet utstillerarenaen/Dovregubben kan publikum boltre seg og nyte bilder av høy kvalitet.

Det er dyktiger ANNE SOFIE BERTELSEN som driver Galleri Langegården i vakre gamle lokaler på Fjøsanger.


GALLERIET BLE ETABLERT I 1984 OG HAR EN SOLID POSISJON I DET BERGENSKE KUNSTLIV.

Bertelsen har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet og engasjerer seg sterkt i formidling av kunst. Både unge, lovende og godt etablerte kunstnere er tilknyttet galleriet, i alt vel 50 navn. Så langt er vi blitt kjent med at hun vil ha en kollektiv utstilling med flere ulike kunstnere representert på messen, noe jeg personlig setter stor pris på. Det matcher virkelig messens filosofi om "noe for enhver smak".  Da ventes det i spenning på hvilke billedkunstnere som blir plukket ut. Utstillingen vil være tilgjengelig for alle besøkende på messen.

Vel møtt til KUNSTOPPLEVELSER og en hyggelig prat med en dyktig, engasjert og modig gallerist.  Vi krysser også fingrene for at de utvalgte billedkunstnerene vil være tilgjengelig under utstillingen.

 En STOR TAKK for at du titter innom og følger bloggen. Spre gjerne informasjon om messens utstilling videre til familie og venner! Det vil bety enormt mye for en ny messe som denne.
SÅ TIL ALLE VÅRE FANTASTISKE UTSTILLERE: Det blir egen VERNISSAGE / ICEBREAKER tilknyttet utstillingen! Mer informasjon om dette kommer.

Ha en fin søndag!

Trude

torsdag 26. mai 2011

TILGANG PÅ KUNST

 
Sett bort fra et MEKKA av utstillere som skal representeres på Interiør & Boligmessen 2011 (utstillerliste lanseres neste uke!), jobbes det stadig med Det lille ekstra. Det som gjør opplevelsen optimal. Det jeg kaller KRYDDER. Det kan være å få servert KAFFE med hjertemønster på toppen av melkeskummet fra Kaffemisjonen, nyte deilig ITALIENSK SJOKOLADE fra KANEL, det kan være et inspirerende foredrag av TINE K, eller Cecilie Staude, eller en faglig prat med en forhandler, produsent eller designer, det kan være en smakfull lunsjrett fra TERMINUS og det kan være intet mindre enn KUNST!

At Ingri Egeberg har deisgnet en egen kunststrek for messen 2011 åpner en spennende dør inn i kunstverden. Det gav meg troen på at vi kan få til å integrere kunst på messearenaen. Egebergs kunststrek designet spesielt for messen 2011, her vist i enkel sort:Til Interiør & Boligmessen. Av Ingri Egeberg 2011
 
Å integrere KUNST og kunstnere på en messearena har engasjert meg. For hvorfor er det slik at man må gå på gallerier for å oppleve kunst? Jeg tror det er for mange der ute som ikke tar skrittet over dørstokken til de mange flotte gallerier som finnes. Kan man folkeliggjøre kunst i den grad den blir mer tilgjengelig? Det skal selvsagt være på kunstens premisser. Men hva er kunstens premisser? Kan man integrere kunst på en messearena? Etter god dialog med flere gallerister og billedkunstnere fikk jeg den ballasten jeg trengte for å jobbe videre med å integrere kunst. Å GI FOLK TILGANG PÅ KUNST.

Ingri Egeberg har lenge vært min favoritt kunstner med sin spesielle strek. Det var min beste venninne som første gang gjorde meg oppmerksom på hennes bilder. Jeg ble begeistret fra første stund. Jeg klippet til stadighet ut kunststreker som jeg fant av kunstneren i aviser og lignende. Den særegne streken og de spesielle ansiktene fasinerte.


Det startet med en hyggelig invitasjon til Egebergs atelièr. Ingri serverte kaffe og viste meg mengder av sitt arbeide. HIMMEL! Etter flere hyggelige kaffestunder hos henne, kom vi frem til at messen skulle få en egen strek for 2011.
Ingri Egeberg tittuleres nå som MESSENS PLAKATKUNSTNER 2011! Om jeg er stolt? Ja, det er jeg! Vi har trykket kunststreken på postkort som ligger hos ulike interiør- og møbelforhandlere  i Bergen. Vær så god og ta ett! Bruk det som bilde på veggen eller heng det på kjøleskapet. Nyt streken og la den bli en påminnelse om den spennende messehelgen vi har i vente.
Her er et bilde av Egebergs velkjente strek fra tidligere arbeid:Et av Egebergs kjente streker
I neste blogginnlegg:  MESSENS KUNSTUTSTILLING: Et Galleri, som forøvrig hadde besøk av Dronningen i går, skal stå for utstillingen med flere ulike billedkunstnere representert. Utstillingen vil foregå i egen avdeling på messearenaen. Og er tilgjengelig for ALLE besøkende på messen.

Det er derfor med GLEDE jeg sier: VELKOMMEN til en interiør og møbelarena spekket med nyheter og trender. Og velkommen til å oppleve KUNST.

Kunstinspirert hilsen
-Trude

mandag 23. mai 2011

MESSENS EGEN FOTOGRAF


Bo Design & Foto består av Bodil Haga som tar de mest unike bilder jeg vet om. Hun blir MESSENS

EGEN FOTOGRAF 2011!

Dere vil derfor treffe Bodil rundt omkring på messearenaen hele helgen 23.-25.september. Jeg ønsker meg bilder av mennesker i prat, innbydende stands,  lanseringer, kunst, nips & naps og god design. Kanskje det er du som blir forevighet - sittende i en av messens kaffebarer og super inn god inspirasjon fra alt det som bugner rundt deg.....?!
Hjertelig velkommen  til Bergen Bodil den helgen. Ikke bare skaper du fantastiske bilder. Du bidrar til å skape gode øyeblikk med din herlige latter og lune humor. Det skal bli en glede å ha deg på messen!

I tillegg til å være en dyktig fotograf, er Bodil en av vestlandets spennende BLOGGERE. Jeg kan garantere bloggtendenser og kanskje et aldri så lite bloggtreff messehelgen. Jeg sprer det derfor ut her og nå:

Kjære bloggere!

BENYTT dere av messearenaen til å treffes og gi besøkende inspirasjon. Messen vil ha flere vrimleområder som tar vel imot kaffetørste bloggere. Skap nye bekjentskaper og styrk gamle. Flere bloggere har allerede meldt sin ankomst.  Noen vil også bidra med innlegg. Kunne vi fått til å samle en mengde bloggere og gjøre noe ekstra ut av dette? Tar gjerne i mot tips her. Har allerede engasjert en vel profilert blogger til å gi besøkende på messen en smakebit av bloggverden. Jeg lurer litt på om jeg skal gi en utfordring til bloggere knyttet opp mot messen. Det handler selvsagt om billedmateriell og kunsten å formidle. Jeg synes det bugner av gode bilder fra en del bloggere. Vent og se....
Ta gjerne kontakt med meg direkte om dere ønsker å bidra med noe eller har gode ideèr.

Ha en fin uke
Trude

fredag 20. mai 2011

TØFFE JENTER!

Foto: FROST STUDIO/BERGEN

FREDAGSLYKKE!
-En hyggelig fredagshilsen til dere som følger bloggen-

kommer på Interiør & Boligmessen 23.-25. september!

Scandinavian Surface består av Ann-Tove Engenes, Kristine Dybwad, Katrine Nylund og Åsne Midtgarden. Etter MA studier fra kunsthøyskolen i Bergen og 10 års fartstid som billedkunstnere/kunsthåndverkere startet de Scandinavian Surface i 2004.
Tøffe, modige og kreative jenter som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med!  Hovedproduktet deres er digitaltrykket veggdekor i form av tapet/fondvegger og veggpaneler som de kaller Panel Piece.

Jentene skal dekorere vegger på messearenaen.

Kom og se!!


Fredagshilsen-
Trude

                                         

onsdag 18. mai 2011

DESIGN, FUNKSJON, ESTETIKK OG STEMNING

FOTO/DESIGN:  Design Shimmer.

Vakkert fra DESIGN SHIMMER. Jeg vil ikke røpe alt enda, men kvinnen bak Design Shimmer skal jeg skrive mer om her på bloggen.  Alt om dyktige henne litt senere. Gled dere! Akkurat nå nyter jeg kvelden og drikker  mengder med kaffe. Ute er det regnfullt og grått. Å se på bilder som jeg stadig får tilsendt i forbindelse med Interiør & Boligmessen gir stor inspirasjon. Da kan det bare regne tenker jeg.......!

Nedenfor noen bilder av funksjonell og stilren design fra  MONTANA (Tilsendt fra BERLE TABURETTEN som skal ha stand på messen).   Om ikke lenge inviterer vi samtlige utstillere til informasjonsmøte i Grieghallen. Da lanseres hele programmet for messehelgen. SPENNENDE OG SKUMMELT på en gang! Jeg håper dere liker programmet. Jeg legger det ut her på bloggen like etter utstillermøtet. Følg med!

Til slutt: Takk for at du besøker bloggen!! Jeg blir svært takknemlig om du sprer informasjon om messen til venner og familie. Det betyr mye at vi sammen skaper en "snakkis" i markedet slik at alle som har glede av en slik begivenhet får vite om den. Jeg ønsker alle der ute hjertelig velkommen 23.-25 september. I mellomtiden så liker jeg at du henter inspirasjon her på bloggen.

Hei så lenge!
Trudelørdag 14. mai 2011

BYENS STØRSTE MUFFINSTÅRN!

Foto: fra Eat my Muffin

Jeg er ingen kokk, ingen konditor, ei heller forfatter, designer eller forhandler. Men jeg har en klar tanke om at vi sammen kan skape en spennende helhet på Interiør & boligmessen i Grieghallen 23-25 september.
Bergen og steder ellers i landet bugner av kreative og entusiastiske mennesker som VIL noe. Interiør & boligmessen åpner opp for å skape en arena hvor alle som ønsker å la seg inspirere elle bidra til inspirasjon kan treffes. EAT MY MUFFIN er en innbydende kafè som lager smakfulle  muffins og cupcakes.  Jeg har invitert dem og samtidig gitt dem en utfordring: Å lage byens største muffinstårn på messen. Ta med ungene og la dem smake på byens beste muffins! Et besøk hos Eat My Muffins på X hibition anbefales i mellomtiden! Muffins med kremtopper i pastell.....en fristelse for både store og små.

Hei så lenge.


onsdag 11. mai 2011

BARNEMEKKA med retrorinspirert design!

Foto: Hentet fra Blafre sin hjemmeside.
Et MEKKA også for barn......og for kjøpelystne mammaer, pappaer, besteforeldre, osv


BLAFRE  har mange produkter som finnes i de lekreste farger og mønstre.
Jeg krysser fingrene for at Blafre kommer på Interiør & Boligmessen og lanserer sine nyheter.  Vakre, inspirerende og morsomme ting. Du vil uansett finne forhandlere av Blafres produkter på messen. I mellomtiden kan du bl.a finne produktene hos Mitt Rom på Nesttun og Ting på Bryggen.

SÅ ET SPØRSMÅL TIL DERE DER UTE: Hvilke barneprodukter liker dere? Finnes det spesielle produsenter og designere som bør kontaktes for å skape et optimalt tilbud på messen av barnerelaterte møbler og produkter?
Jeg hører gjerne fra dere.

Sammen skaper vi den gode helheten!

Retroinspirert hilsen fra
Trude

fredag 6. mai 2011

HISTORIEN OM MARLENE M.

                                        Foto: hentet fra Marlene M

MARLENE M består av de energiske og kreative tvillingsøstrene Maren og Lene Moholt Moldestad. Da de mistet sin far i kreft kun 24 år gamle, ønsket de sterkt å følge både sin egen og pappas drøm: Å skaffe seg en jobb de trivdes med. Søstrene startet egen butikk. Etterhvert vokste en egen kolleksjon frem: Marlene M.

At kolleksjonen ble kalt Marlene M var ingen tilfeldighet. Da jentene var små klarte ikke morfaren deres å se forskjell på tvillingsøstrene. Han gav dem begge kallenavnet "Marlene". Herlig eller hva?!..

Del gjerne denne fine historien videre med andre om du vil. Du møter dem begge på messen med sitt eget lille stunt: JENTENE HAR BEDT OM Å FÅ BYGGE SIN EGEN STAND.
Vi ønsker dem hjertelig velkommen på messen og ser frem til å bli kjent med disse jentene og deres unike designprodukter. I mellomtiden kan dere besøke dem i butikken like ved Fløibanen i Bergen.

Ha fine vårdager!

Trude

søndag 1. mai 2011

NESTEN SOMMER.....


Produktbilder hentet fra KANEL sin nettside. Bilder av serien Mano,
designet av Jeanette List Amstrup.

Alle venter vel på SOMMEREN. Og nå er den her, nesten......
Mange har tatt seg et plask i sjøen, inkludert meg! Middager spises (og grilles) utendørs. Kaffe nytes i frisk luft. Det sosiale livet blomstrer. Utendørs! Skitne barn fra topp til tå må dusjes grundig hver kveld her hos meg. Det er et sikkert tegn på at sommeren er på vei! Hvitmalte gulv tar vel imot det utelivet har å by på. Gulvene burde såvisst vaskes veldig ofte, men det er heldigvis lett å overse  når finværet venter. Et ekstra behov for å stoppe opp og bare nyte melder seg i større grad.

Vår dyrbare fritid blir ofte spist opp av alt for mange krav rundt en. Det er lett å miste av syne enkle ting som å ta seg en frisk luftetur eller spise lunsj med gode venner. En god venninne av meg dro meg med på en fjelltopp lørdags kveld. Når dag blir til kveld og solen skinner rødt i fjellet er stemningen magisk. Jeg har virkelig takket venninnen min for at hun dro meg med.

Livet bør by på opplevelser. Det å stoppe opp og bare nyte bør står i sentrum av og til. Kanskje trenger vi det spesielt i vår moderne hverdag?  Min favorittdesigner Jane Cumberbatch siterer i en av bøkene sine:

What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare?

(utdrag av diktet Leisure, av W.H. Davies (1879-1940)

I arbeidet med Interiør & boligmessen som nærmer seg (det er ikke lenge til høsten, selv om sommeren skal nytes i lange drag!), har visjonen hele tiden vært å fylle en arena spekket med gode opplevelser. I møte med utrolig mange kreative og dyktige mennesker kjenner jeg meg sikker på at messen vil fylles med opplevelser av både faglig og sosial karakter. Programmet for messen har et fyldig innhold med mange innvolverte personer. Det jobbes stadig med "det lille ekstra" eller det vi har valgt å kalle KRYDDER. Selv om mye av programmet er på plass, setter jeg pris på tips og råd angående messen. Vi kan aldri få "nok" av gode råd.

Bildene øverst er hentet fra nettsiden til den flotte kaffebaren KANEL som holder til i 1. etg på Galleriet. Bildene med produkter i pastell minner meg om sommer.

Kanel vil være på messen hele helgen og servere mengder deilig kaffe til alle kaffetørste. De vil selvsagt også ha andre fristelser. I mellomtiden anbefales en tur innom denne koselige kaffebaren.

Med dette ønsker jeg dere alle en god uke. Måtte vi oppleve den sommerlige lukten av nyklippet gress og salt sjøluft!

Vårlig hilsen Trude