onsdag 29. juni 2011

HANNES SNOPEPOSE!

GÅ IKKE GLIPP AV DENNE JENTA!

Foto: Lillian Santos Herberg

HANNE VATNØY er den sjarmerende kapteinen fra Bergen/ Seim som styrer sin lekne “musikalpop” fra pianokrakken. Med seg på scenen har hun et tivoli- orkester som spiller alle de magiske lydene som bare finnes i Hannes snopepose.

Vatnøy skriver all musikken selv. I arbeidet eksperimenters det med klisjeer og nytenkning i en fantasiverden hvor janteloven for lengst er utvist. Vatnøy er ut fra dette blitt kalt den norske Lily Allen og musikkens svar på designeren Fam Irvoll. Musikken er energisk, fargerik og uforutsigbar, men likevel enkel og fengende.

Våren 2009 dro Vatnøy til JAPAN for å følge sine drømmer. Det startet med sangen “Take me to Tokyo”, og endte opp med platedebut i Japan september 2010 med albumet “Me and my piano”. Japanerne kalte henne “The genius from North”. 

NÅ STÅR NORGE FOR TUR,
OG PLATEN SLIPPES I SEPTEMBER!
Kjære alle dere der ute:  Gjør dere klar til å treffe henne på Interiør & Boligmessen 2011. Hun jobber intenst med den helhetlige profilen og klarer å formidle seg selv og sin musikk på EN HELT UNIK MÅTE.  
Kunstnere fra ”The Tivoli Orchestra” og som stiller på messen i Grieghallen vil bestå av:
Astrid Aalgard: digital designer
Ruth Mjanger: dramaregissør
Øystein Aker: lydtekniker
Christine Wilhelmsen: musiker
Audun Berg Selfjord: musiker

Gøy eller hva ??!!
Hei så lenge
Trude

tirsdag 28. juni 2011

GOD SOM GULL

Min favoritt!! God som GULL

Tenk deg tidlig en morgen med rykende fersk kaffe servert i en diger "dødningehode gullpolert"  kopp?!! Guttene mine på 7 & 9 år ville ha digget denne koppen kjenner jeg dem riktig. Og kanskje ville de ha gapskrattet litt av en mamma med slik kopp?!!.... Ha ha. Den står ihvertfall øverst på min ønskeliste over nye kaffekopper.

Det er Pihls Paradis som forhandler koppen, og fås i flere forskjellige farger og størrelser. Sjekk også disse råtøffe putene fra samme forhandler:


Pihls Paradis klargjør seg nå til Interiør & Boligmessen med sine unike leveranser i vente. De tar også sin populære blomsteravdeling med på messen, og kommer til å legge ut tilbud i forkant til samtlige utstillere som er interessert i dekorasjoner og blomsterkvaster. La det bare bugne!! Jeg gleder meg.
Foto: House Doctor / Solstrand Interiør

MER SOMMER INSPIRASJON -  Fantastiske bilder fra House Docotor dette. Jeg liker stilen kjempegodt og synes bildene inspirerer til å tenke kreativt og til å  lage sitt eget særpreg på omgivelsene! Solstrand Interiør - en koselig butikk midt i Bergen sentrum - forhandler produktene og kommer på messen med siste nytt.  Jeg forventer et bugnende mekka slik vi har forespeilet alle dere der ute. Jeg kjenner at det kribler....INDUSTRIELL LOOK:
Hei så lenge
-Trude-

SOMMERLIG

Foto: Pip/Velkommen
SOMMER......

Selv om regnet plasker ned om dagen, så byr sommeren på  lange kvelder. Jeg for min del er rakst ute med stoler, puter og pledd. I går kveld hadde jeg besøk av en god venninne og nabo. Vi satt ute i sommerregnet med varmende drikk, ullpledd og stearinlys. Et lite tak over terassen sørger for at regnet ikke er til hinder for utelivet. Det er slik det skal være om sommeren. Lange kvelder som blir til natt. Og ingen vil i seng. Sommernatten.Bildene er fra serien Pip. Velkommen er forhandler av dette populære merket og vil være på Interiør & Boligmessen med siste nytt. 
Ha en sommerlig dag i regnet!

Trude

søndag 26. juni 2011

NORGES LEDENDE INTERIØRDESIGNER

Foto: tilsendt fra MAGNOR GLASSVERK

Halvor Bakke er en av Norges ledende interiørdesignere, godt kjent fra TV2 og TV3 (Homsepatruljen, Dekor, Norges Styggeste Rom og ulike interiørinnslag). Han har også utviklet en egen interiørkolleksjon (Lama) og laget eget farge-kart og tapetkolleksjon (Fargerike). I tillegg er han fast spaltist og stylist for BohusNå debuterer han som designer for Magnor Glassverk.

SKYLINE 
er utviklet og designet med inspirasjon fra en reise til  Shanghai.   Bakke gav serien et stramt, rent og maskulint uttrykk i funklende koksgrått glass. Som grå skyskrapere i kontrast mot klar himmel, en illusjon av storbyens estetikk, skaper produktene et trendy og elegant interiør, skriver Magnor Glassverk i sin pressemelding.

Du møter Halvor Bakke på messen fredags ettermiddag sammen med Glass Thomsen. Da står han på lanseringsscenen i Dovregubbens hall. Gå ikke glipp av dette!  

Se det flotte designet:

Foto:  Magnor Glassverk

MED ØNSKE OM EN FIN MANDAG
-Trude-

lørdag 25. juni 2011

FUGGI BAGGI DESIGN

DESIGN: Fuggi Baggi / Maria Sannes

BLI MED Å SKAPE DEN GODE HELHETEN!

I arbeidet med messens profil stilte vi strenge krav til bruk av fargelementer og uttrykk. Det var avgjørende å ha et designteam å diskutere med. Messens profil skulle "vare" og det var viktig at ingen stilretninger ble favorisert fremfor andre. Hele bransjen innen interiør og design skulle inkluderes. Det var en berikende workshop jeg hadde med et av byens beste designbyrå.

TAKK TIL FUGGI BAGGI DESIGN 
og designer MARIA SANNES for utvikling av særegen og spennende profil. Det er alltid like hyggelig å besøke dere i de inspirerende og gamle lokalene deres på bryggen. Egen stemning!

Den ROSA vasen sammen med den shabby stolen er blitt et gjenkjennede uttrykk for mange. Sirkelbildet øverst er også viktig i formidlingen av det å skape en HELHET. Bruken av naturelementer er jeg så glad i. Det gir en fin tyngde og er godt å feste øynene på. Fargenyansene minner om HØST.
HØST = MESSE.


ENN SÅ LENGE: NYT SOMMEREN DER DU ER.

-Trude-

torsdag 23. juni 2011

VITRA


Foto: Vitra


VITRA NEWS FROM MILANO 2011. YES!


I samarbeid meg TIT KUNST & DESIGN  har Vitra en egen stand på messen, hvor det vil være salg, aktiviteter og konkurranser.
Møt dyktige Jonatan fra Vitra. Han vil holde et innlegg om Vitras nyheter fra årets Milanomesse.Dette gleder jeg meg til. Bli med du også!

Hei så lenge

Trude

SUKKERTØY FOR SJELEN!

.......et godt alternativ til internasjonale messer: opplev god design og lansering av siste nytt i BYEN BERGEN!

Interiør & boligmessen 2011 skal være et godt alternativ til internasjonale messer. I Bergen har vi en flott bransje som er vel verdt å ta et nærmere blikk på. Hvorfor ikke gjøre det under ett og samme tak?  Takket være kvalitetsikre utstillere er det en stor glede å ønske alle hjertelig velkommen til den nye Interiør & boligmessen i Grieghallen 23-25 september.

En messe med fokus på DESIGN, KVALITET & KARAKTER. En messe med fokus på GODE OPPLEVELSER. En messe med SOSIALT OG FAGLIG PÅFYLL. En messe spekket MED NYHETER OG TRENDER. En messe SPEKKET MED NYDELIGE UTSTILLERE. En messe hvor VELKJENTE PRODUSENTER OG DESIGNERE melder sin ankomst. En messe med en rekke LANSERINGER. En messe med egen KUNSTUTSTILLING. En messe med egen KONFERANSE. Og en messe med VRIMLE- OG LOUNGEOMRÅDER man bare må nyte. Følg gjerne med på hjemmesiden og fordyp deg i alt som skjer. 

FØLGENDE UTSTILLERE ER PÅ PLASS:

Multiform, Gaggenau, Designa, Miele, Unik Vvs, Kvik Kjøkken, Glass Thomsen, Pihls Paradis,
Privatmegleren, TIT Kunst og Design, Lexington,
Studio Slettvoll, DUXIANA, Knudsen & Hindenes, AC Home,
Vestlandstrappen, Biopeis,  Bohus,
Drømmehuset, If Forsikring, Sector Alarm, NCC Bolig
Z iem,  R iviera Maison, New Home, Inside Design,
Kamelone, Solstrand Interiør, Marlene M, Sparebank 1 SR-Bank, Velkommen, Wallendahl AS,
Kvassheim Elektro, Micro Matic, Fana Bad,

E uro Lys, TING, Mitt Rom, Berle Taburetten,
Kaffehuset Friele, Fasadeprodukter,
Boligmagasinet Rett Hjem, Trapperingen, Langlo, Aktiv Garderobeservice,
Garderobemannen,
Vakre Hjem Interiør, Ikea, Room Design
.......OG FLERE KOMMER!


For de av dere som ikke har fått det med seg så har vi nydelige kafèfasiliteter som skal hjelpe deg til å trekke pusten dypt innimellom all inspirasjon som bugner rundt omkring.
Disse er som følger:


Colonialen, Terminus, Eat My Muffin, Kaffemisjonen, Kremmerhuset og Kanel.
Vi har også GØYALE aktiviteter for BARN. Kan friste med Hip Hop show og mye mer!!


IKEAS INTERIØRDESIGNER skal innrede flere vrimle- og kafeområder. SCANDINAVIAN SURFACE stiller med unikt veggdekor. Inside Design Stiller med møbler fra KARTELL og TIVOLI. TiT Kunst og Design stiller med møbler fra VITRA. Jeg har også hørt at en del produsenter jobber med noen særdeles spennende stunt. Kanskje vinner du din favoritt designstol??P.S!! Representanter fra VITRA, MONTANA, FRITZ HANSEN og FLOS HAR MELDT SIN ANKOMST. Sukkertøy for sjelen!


EN NYDELIG DAG TIL DERE!
Trude

søndag 19. juni 2011

MORGENKAFFE....fra Bjørg Torhallsdottir

VARM SOM HELVETE

SORT SOM SYNDENE

MYK SOM EN ENGEL

SØT SOM KJÆRLIGHETEN.GOD MORGEN!

Den første koppen med rykende sort kaffe tidlig på morgenkvisten er den beste. mmmmmmm. Nyt den.
Herlig forfattet av Bjørg Torhallsdottir dette- det er mitt favorittdikt for tiden - kaffekjerring som jeg er.
Bildet er også laget av Bjørg.
Den beste koppen med kaffe til alle dere der ute.

Trude

torsdag 16. juni 2011

DEN GODE FEEN

Foto: Linda Sæbø / Den gode feen

LANDETS BESTE
INTERIØRBLOGGER 2010

DEN GODE FEEN ble i fjor kåret til landets beste interiørblogger! Det er en STOR GLEDE at hun har takket ja til å komme på Interiør & Boligmessen 2011. HURRA!
Den gode feen sprer ut mengder med inspirasjon  gjennom herlige bilder og  hverdagstekst.  Hun har en ærlig blogg som mange lett kan kjenne seg igjen i. Hun beskriver små situasjoner som gjør livet rikt! Og hun syr som en dronning må sies. Jeg er veldig begeistret for alt det hun tryller frem innimellom jobb og familieliv. Faktisk litte grann misunnelig også. For nål og tråd er ikke min sterke side, selv om jeg ofte drømmer om at det var det.
Jeg ser for meg stabler med spennende tekstiler og stoffer. Et vakkert syrom med den beste symaskin. Gamle sakser og trådsneller i fargerikt omfang. Følg Den gode feens blogg  her - hun har det  faktisk slik.  Smelt! 

HVERDAGSLYKKE

 Fot: Linda Sæbø / Den gode feen

Velkommen på messen Den gode feen. Kanskje blir det en Sofaprat?
Hvem vet....
 INSPIRERENDE FARGEBRUK ! 

Foto: Linda Sæbø / Den gode feen


Her er hun - Den gode herlige feen!


Jeg lovet i forrige innlegg et dikt - mitt favoritt dikt. Venter litt med det til en dag det passer enda bedre.

Fin fredag til dere!
Trude

SMAKER

Foto: Design Shimmer

Vil dele litt fasiliteter med dere -  SØTE & SALTE  fristelser blir å finne på messen fordi vi har disse flotte aktørene innvolvert:

COLONIALEN - bakverk og annet

KREMMERHUSET -  godtebutikk

KANEL -  kaffe, te og italiensk sjokolade

TERMINUS -  lunsjretter

KAFFEMISJONEN- kaffe

EAT MY MUFFIN - muffins og cupcakes

Snart tilbake med mitt favorittdikt.

Trude
mandag 13. juni 2011

PRODUKTDESIGNER MED INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET


SIREN ELISE WILHELMSEN
Produktdesigneren fra Bergen har høstet internasjonal oppmerksomhet med sitt strikkende klokkeprosjekt. Kanskje leste du om henne i Bergens Tidende i februar? Hennes klokke teller tiden i masker. Etter ett år har hun et to meter langt skjerf. Designeren ønsker å få folk til å tenke nye tanker med sitt design. Man kan trygt si at hun viser tiden på en ganske annerledes måte enn hva som forventes. Her må man være tolmodig! Med denne klokken må man Stoppe opp litt, Stresse ned litt.....se bort fra tid forbundet med klokke og kalender.  Et spennende innspill til det moderne hverdagslivet og alle puslebitene som skal på plass nettopp ved hjelp av klokke og kalender.

Med god erfaring fra INTERNASJONALE MESSER (København, Stockholm, London og Milano) er jeg STOLT over at hun besøker oss på Interiør & boligmessen 23-25 september.  Du opplever henne på lanseringsscenen i selve messehallen sammen med alle de flotte utstillerene. Her bør vi kunne forvente oss et sprekt design og en del overraskelser!

Ha fine dager fremover, med eller uten klokke. For min del blir det definitivt med klokke. Juni byr på avslutninger og aktiviteter i rikt omfang. Det vil jeg tro det gjør for mange av dere også. Men stoppe opp og stresse ned - det kan man likevel ha i tankene synes jeg. For juni byr på svært lyse kvelder. Det er ganske fint å nyte kveldene og SOMMERLYSET om man tar seg tid. Jeg var på skogstur sent i går kveld. Selve roen det.

-Trude-

fredag 10. juni 2011

Et herlig univers

"Et tre kan stå støtt gjennom en storm, samtidig som det nyter en solskinnsdag.
Et tre følger årstidene, gir slipp på alt det gamle og lar det få vokse ut noe nytt og friskt"
(Bilde og tekst: Bjørg Torhallsdottir - en av norges fremste grafikere).Et gladord om dagen får det til å kile i magen


  -MOT -

Bjørg Torhallsdottir har et vakkert blikk på verden -  et blikk som favner om hverdager og fest, men kanskje aller helst hverdager. Hun øser ut med sine unike bilder og reflekterte ord tanker om glede, mot, kjærlighet, sorg, vennskap og døden.
Hun beskrives som et fyrverkeri. Hennes billedunivers synger ut viktigheten av livsverdsettelse og hverdagsforskjønnelse.  Hun maler fiskekrokhjerter ingen andre kan, hun maler den enkleste naivistiske strek som bare en kunstner kan. Hennes bilder utstråler en hjerteraushet - og hun skåler for sitt EGET JEG -  uten skyldfølelse.

Med over 40 separatutstillinger i både inn- og utland, samt utsmykkinger i kirker, kontor og offentlige bygg i hele Europa er jeg stolt over å ønske dere velkommen til å møte henne på messen.  
 -BJØRG TORHALLSDOTTIR-

Fredagshilsen
til alle lesere.

-Trude-

mandag 6. juni 2011

OPPLEV LANDETS ENESTE INTERIØRPSYKOLOG

 Foto: Sandra Aslaksen


De fleste hjem er et produkt av tiden vi lever i, samtidig som vi kan si at de ting man velger og måten å sette dem sammen på er et uttrykk for vår egen personlighet og historie. Noen tør å forsterke egen personlighet og historie mer enn andre.

Jeg kjenner en INTERIØRPSYKOLOG som tør dette fullt ut. Hun er kanskje vågal og annerledes enn de fleste av oss, og jeg er i så tilfelle henne evig takknemlig for det! Når jeg ser på hennes arbeide kan jeg med sikkerhet si: Denne damen er drivende dyktig i det hun foretar seg. Landets eneste interiørpsykolog vel og merke. Hun heter Tone Solli. Med tyngde i psykologifaget og en mengde erfaring fra interiørbransjen har hun koblet to lidenskaper:

FASCINASJON FOR MENNESKER OG FASCINASJON FOR ROM 

Vakkert!


Foto: Sandra Aslaksen

Minimalisme, chabby chic, industrielt preg og andre stiler - nei det er ikke hovedfokus til Interiørpsykologen når hun jobber med innredning og detaljer. For Tone handler det først og fremst om å se ulike roms muligheter og begrensninger - det handler fremfor alt om å lytte til menneskers behov og drømmer. Det handler kort og godt om å jobbe i dynamiske prosesser hvor refleksjon og kreativ atferd er hovedingrediens. Tone ser på nye muligheter og uttrykk i møte med mennesker og rom. Tone gjør det mange kanskje drømmer om - å følge egne tankespor på tvers av trender og nyheter. Og da blir FARGER også fantastiske elementer å jobbe med. Det gjenspeiles i Tones måte å arbeide på. Jeg lot meg sterkt inspirere av hennes bruk av farger da jeg besøkte henne hjemme i familiens gamle trevilla på Kalfaret. Jeg skjønte at mine hvite vegger hjemme må revurderes!!

Hun har hjemmekontor på loftet og har innredet med detaljer og farger som bare hun kan. Inspirasjon de luxe!
Møt henne på Interiør & Boligmessen 2011.

Interiørpsykologen deltar bl.a i det vi har valgt å kalle:

SOFAPRATEN.


Foto: Regin Hjertholm
SOFAPRATEN skal være en uformell prat som kommer til å foregå lørdags morgen like etter messen har åpnet. Her møtes ulike designere til livlig prat og diskusjon. Sofapraten er selvsagt åpen for alle.

Les gjerne mer om Tone Solli her.

Ha en god regnfull ettermiddag! I dag må det være lov å kose seg innendørs med pledd og en kopp te.
Kanskje det gir rom for eksperimentering med farger og innredning? La berre regne øse.......

hei så lenge,

Trude

lørdag 4. juni 2011

IKEAS INTERIØRDESIGNER

                                               Foto: hentet fra Decor 8


INTERIØRDESIGNER FRA IKEA 
SIW HAVELAND skal ha hovedregien for innredning av store deler av vrimle-og loungeomrdåer på Interiør & boligmessen 2011. Og det kunne ikke glede meg mer at det er denne spenstige og dyktige damen som tar sjefsjobben vedrørende dekor og innredning. Med et nydelig blikk for gode detaljer og ikke minst helhetlig innredning ligger alt til rette for at messens viktige områder for sosial prat og avslapning blir innbydende. Det stilles fra messens side store krav til estetikk, form og funksjon. Her skal det slappes av innimellom kåringer, lanseringer, foredrag og handel! God prat, mat og drikke må til!!

Jeg ønsker meg BLØTE SOFAER, PUTER, PUFFER, SOLIDE BORD OG STOLER. Jeg ønsker meg siste nytt av IKEAS PRODUKT- OG MØBELDESIGN.


Snart tilbake. Det er juni og litte grann god temperatur. Kanskje blir det et plask i sjøen i dag?
Ha en nydelig juni-lørdag med eller uten sjøsalt på kroppen!!

Trude

torsdag 2. juni 2011

MØBELDESIGNERE I SÆRKLASSE


Knudsen&Hindenes

DESIGNERE FRA BERGEN, MED VELETABLERT NASJONAL OG INTERNASJONAL POSISJON!  

Knudsen & Hindenes ble etablert i 2009 og består av Steinar Hindenes og Petter Knudsen. Designerne holder hus på Usf Verftet og  arbeider hovedsaklig med MØBEL- OG PRODUKTDESIGN for både NORSKE OG INTERNASJONALE produsenter. De har stukket av med en rekke priser bl. Merket for god design, Good design award, prixluxo mm.

Interiør & Boligmessen gleder seg til å ta vel imot Knudsen & Hindenes. Deres velkjente posisjon, også i internasjonal sammenheng, vil bidra til å gi messen et spennende innhold. Det betyr GULL for en ny messe som denne at velkjente designere av slik karakter ønsker å delta. Designerne vil ha egen stand med utstilling. Ikke nok med dette bidrar de med unike lanseringer av produkter og prototyper.
Nok en smakebit av messens innhold og program  dette. Jeg lovet i forrige innlegg å legge ut presentasjonen av hele messen som vi prelanserte på utstillermøtet i Grieghallen 31. mai.
PRESENTASJON AV HELE MESSEN:
http://possibility.no/interior


Hei så lenge
-Trude

onsdag 1. juni 2011

PRELANSERING AV INTERIØR & BOLIGMESSENVIKTIG HAPPENING I GRIEGHALLEN I GÅR: PRELANSERING AV iNTERIØR & BOLIGMESSEN 2011!


Bortimot alle utstillere og flere andre innvolverte aktører stilte i Grieghallen i går kveld for å være med på spennende prelansering av messen: messens opprinnelse, filosofi, innhold og krydder.

Flotte fakler utenfor Grieghallen ønsket utstillere, designere og andre spennende innvolverte aktører velkommen, lun og god stemning ventet inne med deilig bakverk og canapeèr fra Colonialen. Det  var en god opplevelse. Humor, latter, engasjement og god energi. Hele messen ble presentert med fyldig billedmateriell og presentasjon. Presentasjonen skal jeg ganske så snart dele med alle dere der ute også! Følg med.
TAKK for en givende kveld sammen med alle dere som skal fylle messearenaen med faglig og sosialt påfyll. Snakk om KRYDDER!!! Jeg er jammen heldig som får jobbe med et så spennende prosjekt og med så mange inspirerende aktører innvolvert.
TAKK også til GRIEGHALLEN for fantastisk service.
Møtet i går brakte oss et hakk nærmere ÅRETS HAPPENING!
I august blir det enda mer planlegging og nær dialog med samtlige aktører.
God DESIGNREGI på hele messearenaen skal prioriteres og alt praktisk skal koordineres. Vi er bortimot fullbooket hva gjelder utstillere. Det er en fantastisk liste. Du kan se den på hjemmesiden: http://www.possibility.no/interior

Først skal vi nyte sommeren og hente god energi.
SOMMER KOMMER......sommer kommer............!
Inspirasjonsbildet øverst er hentet fra MENU, som forøvrig også kommer på messen sammen med Glass Thomsen.
Disse flotte lampene vil forresten pryde inngangen hele messehelgen.

Jeg kommer raskt tilbake med mer nytt.
Jeg ber nok en gang om at dere HJELPER meg med å spre informasjon om messen videre til venner og bekjente. Det BETYR mye!
SPRE INFORMASJONEN VIDERE FOLKENS!Avslutter med et nydelig bilde fra DESIGN SHIMMER.
Med ønske om EN FIN JUNI DAG.

Hilsen
Trude