søndag 31. juli 2011

JEG ØNSKER MEG EN SYKKEL.........

SOM DENNE................!

Jeg har leeeeenge hatt en slik sak som dette på ønskelisten min. Er den ikke SØT?
Drømmen er å sykle og tralle......ha den på landet slik at jeg hver sommermorgen kan sykle ned til det lille bakeriet og kjøpe ferskt bakverk. Høsten kommer og da nærmer julen seg også. Ønskelisten kan jo skrives snart??!?

Ta dam ta dam ta dam dam dam.......

Sykkelen kommer forresten på messen sammen med Marlene M jentene. Så det så.
Ha en fin kveld der du er.

 

lørdag 30. juli 2011

 

 

VI STÅR IGJEN....

 
                                                                                
VI STÅR IGJEN
OG LIKEVEL
SKAL VI SETTE FOT FORAN FOT

SPISE FROKOST
KLEMME BARN
NYTE ØYEBLIKK

-Ingri Egeberg-
        Et glimt av ettermiddagssol og sand fra øya jeg kommer fra. En sen ettermiddag. Sval vind og myke bølger skvulper mot land. Det er sommerferie. Et lite øyeblikk som måtte foreviges og som jeg ønsker å dele med dere.

Messens Sommerblogg ble ikke fylt til randen av sommerinspirasjon fra meg slik jeg forespeilet dere. Som  dere nok har sett av de siste innleggene mine  har jeg hatt et behov for å stoppe opp, ta del i sorgen og ikke minst samholdet som har utspilt seg etter den tragiske hendelsen 22 juli. Flere av dere andre bloggere har formidlet så mye FINT. Takk for at jeg har fått følge med dere. Kunstnere, forfattere og diktere spiller ofte en svært viktig rolle i bearbeiding av vanskelige situasjoner. Jeg har funnet det godt å få sette ord på egne tanker og følelser gjennom andres billedkunst og tekster.

Nå som ferien min nærmer seg slutten, er jeg straks tilbake med fyldig innhold relatert til messen. Høstens HAPPENING i Bergen nærmer seg. Og jeg gleder meg til dette!! Håper du følger med meg videre.

Varm hilsen

             

torsdag 28. juli 2011


Så sant så sant..................!
I sommer har jeg vært litt her og litt der. Blant annet så besøkte jeg lille, koselige Sandnes.
Jeg hadde med meg mammaen min.  Vi hadde en super dag. Å innta lunsj på Charles & de var ikke dumt! Nydelig sted. Forseggjort. Lun atmosfære og hyggelige mennesker bak disken.  Vi likte oss så godt at vi satt der leeeeenge. Jeg lot meg selvfølgelig inspirere med tanke på Interiørmessens vrimle- og loungeområde. Jeg krysser fingrene for at vi får til en slik stemning på messen også! Skape stemning som gjør at mennesker bare vil sitte.....prate......spise........oppleve.
Den gode praten. Og faglig påfyll.

Vi fikk også en sniktitt i den spennende vinkjelleren til Charles & de. Bare se her:Del tiden med de du er glad i.
Tid er en gave du kan dele med andre!
Ha en fin dag der du er.


Snart tilbake


 


onsdag 27. juli 2011

ET STORT LITE LAND
Bilde: Bjørg Torhallsdottir

Et lite land.....
Et stort lite land.
Et modig land med modige mennsker.
Mennesker med Åpne armer.
Mennesker med Åpent sinn.
Varme, raushet og MOT.
Mot til å møte hat og frykt med så mye hjerteraushet. Et varmt samfunn - et sterkt samfunn.

Det er sorg og tunge dager for mange. Midt oppi alt det triste utspiller det seg nydelige verdier som samfunnet og menneskene favner om. Jeg er stolt over å være del av et slikt samfunn og samhold. Måtte vi alle ta ekstra godt vare på hverandre i tiden fremover. Mine tanker går spesielt til de som er direkte berørt av hendelsen. Til alle de som opplevde det grusomme, både ofre, pårørende og til alle de som hjalp.

Bjørg Torhallsdottir som jeg er så glad for å "kjenne" skriver om mange viktige aspekter i hverdagslivet: Sorg, Tap, glede, vennskap, kjærlighet og MOT.
Hun skal holde et innlegg om nettopp MOT  på messens konferanse. Kanskje blir dette et innlegg jeg vil sette ekstra stor pris på og oppleve ekstra sterkt etter hendelsen i Oslo og på Utøya.

Varme tanker.

mandag 25. juli 2011

SAMHOLD


Stillhet, lys, blomster og et enormt SAMHOLD mellom mennesker har stått i sentrum etter hendelsen i Oslo og på Utøya.
VARME TANKER til alle der ute og spesielt til de som er direkte berørt av tragedien.lørdag 23. juli 2011

MOT & VARMEOrd blir fattige på dager som dette. Jeg finner bilde og ord fra Bjørg Torhallsdottir frem i dag.
Varme tanker.

torsdag 21. juli 2011

Ett deilig dypdykk i messefotografens arkiv


BRINGEBÆR
ER GODT, SANN, SURT OG SØTT OG RØDT, SANN
KOM SKAL VI SYNGE EN BRINGEBÆRSLÅTT!
PLUKKE, PLUKKE BÆR, SANN, LAGE GOD DESSERT, SANN
SKRAPE OG SKRÅLE MED SLEIKEPOTT.....

MIMRER TILBAKE TIL MIN YNGSTE SØNNS BARNEHAGETID HVOR HAN LÆRTE DETTE BRINGEBÆRVERSET. Vi er så glad i disse strofene, også nå i ettertid.


mmmmmmmmmmm

TAKKET være fantastiske og dyktige aktører "der ute" skapes det fremover et spennende mangfold for Interiør & boligmessen 2011. Jeg kan ikke få sitert vår slogans mange nok ganger: Sammen skaper vi den gode helheten.

 Under ett og samme tak skal det inspireres og informeres slik at besøkende får et deilig påfyll både faglig og sosialt. Bransjen skal ha en effektfull markedsplass og oppleve optimal nettverksbygging. Den gode praten - den gode opplevelsen. Raushet  - kaste glans over hverandre.

Disse herlige sommerbildene  er lånt fra MESSENS FOTOGRAF: Bo Design & Foto. Som jeg har skrevet før tar hun nydelige bilder - har et skarpt blikk for både helhet og detaljer.

Disse bildene er så sommerlige og "glade" at jeg bare måtte dele dem med alle dere som følger messens blogg. Sommerlivet byr på uformelle og ofte uhøytidlige dager og kvelder. Heldigvis. Den voldsomme middagen, desserten og hverdagskavet blir byttet ut med en nistepakke på stranden. En fisketur om kvelden. Et mangfold iskrem fra fryseren. Bringebær og rips fra torget eller egen hage osv. Vi trenger dette uformelle synes jeg.

Ser frem til at messens fotograf skal forevige de små, og avslappende øyeblikkene på messen: der praten står i sentrum, sansene vekkes og inspirasjonen spres ut til de som er nysgjerrig og engasjert.

Ha en fin sommerdag der du er

onsdag 20. juli 2011

Tid for rips

Av Linda som har bloggen Den gode feen har vi fått låne disse sommerlige bildene. Linda ble nylig kåret til Årets Trendblogger 2011, og tidligere har hun blitt kåret til Årets interiørblogger 2010 og Årets Nynorskbrukar 2011. Hun stiller på messen i september sammen med mange andre bloggere. Forhåpentligvis ser vi deg også der?

Nyt bildene og prøv oppskriften. Det har iallefall jeg planer om. Ripsgele
Lag ripssaft ved å dampe rips i saftkoker. For å få gelèen stiv uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer er det best å bruke ripsbær som knapt er modne, melder Linda.
Mål opp hvor mye saft du har.
Per liter saft tilsetter du 800 gram sukker. Kok opp saften og tilsett sukkeret gradvis mens du hele tiden rører. Ta bort skum som lager seg på toppen under koketiden. Når sukkeret er oppløst: Kok under middels varme og rør nå og da i cirka 15-20 minutt. Ta gelèprøve ved å avkjøle en teskje av ripsblandingen og se om det tykner og blir til gelè. Tykner det ikke; tilsett litt med sukker og kok videre. Når blandingen har bestått gelèprøven, heller du den på rene, varme glass (fint å sterilisere i 10-15 minutt på 130 grader i stekeovnen).  

Med fin etikett på glasset er dette den perfekte venninnegave, spør du meg.
Ønsker deg fortsatt fine sommerdager,

 

mandag 18. juli 2011

FARGER GIR NÆRING


FARGER GIR NÆRING SIES DET....
-ER SÅ ENIG!
DISSE TØFFE BILDENE ER LAGET AV BILLEDKUNSTNER TURID ULDAL.
HUN ER BL. A KJENT FOR SINE SPENNENDE UTSMYKNINGER AV OFFENTLIGE BYGG.
LES MER OM HENNE HER.

Noen av hennes fargerike bilder skal pryde inngangspartiet på Interiør & Boligmessen 23-25 september. Ser for meg disse spreke fargeklattene mot de rustikke betongveggene i Grieghallen.
Du møter kunstneren på messen og hun vil ha flere spennende kunstverk for salg.
Ha en glad dag.


søndag 17. juli 2011

SOMMERBLIKK!


ET SOMMERBLIKK FRA DESIGN SHIMMER. MED HINT AV LYS TURKISE............

Den dyktige kvinnen bak bloggen Design Shimmer fotograferer og designer nydelige uttrykk som  jeg er så heldig å få benytte på messens blogg. Du får se mer av hennes arbeide på messen.

Nedenfor noen produktbilder fra Firm Living. Røst forhandler dette merket og vil ha mengder av varer fra dem på messen.  Ha en fin dag der du er!
  HA EN FIN DAG DER DU ER!onsdag 13. juli 2011

SÆREGEN RIPSBLANDING: 
 NYTT & GAMMELT. FARGERIKT, LEKENT OG MED ETNISKE UNDERTONER.

NYTELSE FRA LILLE RIPS
- DELTAR PÅ INTERIØR & BOLIGMESSEN-


Bidrar sterkt til å skape det bugnende "københavner"mekkaet som jeg leter etter for messen!

Fargehilsen til deg!
Snart tilbake.

 

FRITZ HANSEN!K LASSISKE GODBITER OG MODERNE OVERRASKELSER ER I BOKS!


DANSKE FRITZ HANSEN KOMMER SAMMEN MED BERLE TABURETTEN PÅ INTERIØR & BOLIGMESSEN 23-25 SEPTEMBER. FRITZ HANSEN ER KJENT FOR SITT SAMARBEIDE MED POPULÆRE OG VELKJENTE DESIGNERE SOM  PIET HEIN, HANS J. WEGNER, ARNE JACOBSEN OG POUL KJÆRHOLM. HVEM HAR VEL IKKE SLIKE KLASSISKE GODBITER PÅ ØNSKELISTEN?!! PÅ MESSEN KAN DU PRØVESITTE, TA PÅ, DRØMME,  FINNE DIN FAVORITT, SETTE NOE ØVERST PÅ ØNSKELISTEN ELLER SNOPE NOE DU BARE "MÅ" HA.  NYE SPENNENDE DESIGNERE SØRGER SELVSAGT OGSÅ FOR MODERNE OVERRASKELSER. KOM OG OPPLEV  SISTE NYTT FRA DENNE DANSKEN SOM VI LIKER SÅ GODT!! 23-25 SEPTEMBER ALTSÅ!


DESIGN, KVALITET OG KARAKTER - HELT ENKELT!
KRAVET OM DESIGN, KVALITET OG KARAKTER BLIR OPPRETTHOLDT PÅ MESSEN I SEPTEMBER TAKKET VÆRE STRÅLENDE OPPMØTE FRA PRODUSENTER OG DESIGNERE!
TIL SLUTT: NOEN DEILIGE BILDER  DESIGNET AV DESIGN SHIMMER SOM DU MØTER PÅ MESSEN SAMMEN MED MANGE ANDRE BLOGGERE. JEG HAR FORRESTEN ØNSKET MEG FRA HENNE NOEN SOMMERLIGE BILDER TIL SOMMERNBLOGGEN. MON TRO HVA HUN FINNER PÅ. FØLG MED!S NART TILBAKE.


lørdag 2. juli 2011

VELKOMMEN NYKOMMER

Foto: tilsendt fra Røst

Så har vi fått en spennende nykommer i Bergen: RØST.
Jeg var innom her om dagen og hadde lyst til å BLI. Nydelig, stilsikkert og fristende. .
Bare se her:

Nyt bildene og ta gjerne turen innom om du har anledning. De holder til på Bryggen i Bergen.
Og ja: RØST deltar med flott salgsstand på Interiør & boligmessen 23-25 september!!

Mine innlegg har vært ganske tette den siste tiden. Jeg har mye på hjertet kan man si. Skal gi dere en bitte liten pause. Men er tilbake om ikke altfor lenge. Så er dere advart:-) I mellomtiden:

Nyt RØST!