mandag 19. september 2011Nani Marquina er en spansk dame som produserer og designer tepper under samme navn. Teppene blir laget i India og Nani Marquina er med i Care & Fair organisasjonen  som jobber mot barnearbeid.

Helt siden starten av samarbeidet med Care & Fair har Nani hatt en drøm. I 2007 organiserte hun en tegnekonkurranse blant Care & Fair studentene. Nani og hennes design-team brukte bidragene til å designe Kala teppet. Målet var å bruke 150€ av salgssummen på hvert teppe, til å drive en Care&Fair skole i Bhadohi ( India ). På dette tidspunktet var skolen på vei til å stenge ved utgangen av 2010, pga mangel på penger. Nani Marquina fikk da mulighet til å støtte denne skolen med salget av sine Kala tepper. Resultatet er at 366 gutter og jenter mellom 5 og 14 år, kan gå på skolen pga. Kala teppet. Takket være salg av over 200 tepper solgt på tidspunktet, kan de drive denne skolen i 3 år fremover ! Måler er selvfølgelig å drive skolen i mange år fremover. 

Om Care & Fair og deres kamp mot barnearbeid: 
Grunnlagt i 1994, Care & Fair er en tysk organisasjon som jobber mot barnearbeid, og prøver å hjelpe mennesker som jobber i teppe-industrien i India, Pakistan og Nepal. Alle Nani Marquina sine tepper har Care & Fair logo på undersiden, som gir en garanti for at teppet er laget uten barnearbeid.

TiT viser Kala teppet på Interiør & Boligmessen. Teppet kan bestilles på stand nr. 9, og dine penger vil være med på å drive Amrita Vidyalayam School i Bhadohi videre ;-)


Se Nani Marquina sin fine film om deres produksjon i India

Ingen kommentarer: