søndag 17. juni 2012


Rosendal turisthotell -
i ny drakt og med nytt innhold

Rett ved Hardangerfjorden, i vakre Rosendal, ligger et nokså unikt hotell. Men du må innenfor dørene for å finne ut hvorfor.

Høsten 2007 var Turid og mannen på jakt etter et sted de kunne trekke seg tilbake og slappe av med  3 tenåringer. En dag kom de forbi et skilt i vinduet på det gamle hotellet i Rosendal der det sto: ”Vurderes solgt”. Ikke lenge etter var paret blitt hotell eiere, ganske spontant! Og det kan mange i den vakre bygda være evig takknemlige for, ja vi utenforstående også! Ikke minst er Interiør & boligmessen kjempestolt over at de tar med seg historien og sjarmen til Bergen hele messehelgen 28-30 september. Rosendal turisthotell representerer noe særegent; hotellet bugner av historikk og sjel - og har fått eiere som drifter det på sin unike og tiltrekkende måte. For les bare her:

Siden de kjøpte hotellet har det gått med et ukjent antall liter maling og et tusentalls timer med arbeid. Det gamle skifertaket er restaurert. Ekstra skifer har vi funnet gjennom flere avisannonser. Gamle og stengte karnapper har igjen fått se dagens lys. Veldig mye av det opprinnelige i hotellet er ivaretatt i oppussingsarbeidet. Det er et helt bevisst valg.
Gjenbruk, etikk og estetikk er i fokus.
Vi i messens prosjektteam er ekstra stolt over nettopp dette, da vi gjennom hele messehelgen ønsker å rette et blikk mot Design og gjenbruk i praksis.
Jeg har lånt noen herlige bilder fra hotellets blogg:

 Hjemmelagde blomsterpotter med papir som er egnet for gjenbruk i hagen.....

I tillegg til oppussing og hotelldrift, har de utviklet et eget merkevare for hotellet: Cosy Concept. Tekstilprodukter som tar i bruk gamle mønstre og gamle håndarbeidsteknikker, og viderefører disse i et moderne uttrykk. De bruker ofte naturen rundt seg som inspirasjon. Isblå elementer kan finnes i mange av produktene.....

Jeg vil tro dette er svært aktuelt for de besøkende på messen - med høst og vinter i vente! Og kanskje vil det også være en fin julegave?

En egen interiørblogg viser frem litt av hvert fra deres interiør og stadige oppussingsprosjekter, og fra Cosy Concept, hotellets eget merkevare. Se bloggen her.
Jeg er begeistret over å ha dem med på høstens Interiørfest i Grieghallen og er overbevist om at du vil la deg inspirere. Jeg har snakket med Turid nå nylig, og i følge henne er planer for messeutstillingen allerede på skisseblokken. Jeg sier bare et stort HURRA!
I mellomtiden: Ha en nydelig sommer i vakre Rosendal. Måtte mange mennesker finne veien til dere!
Jeg skal ihvertfall finne veien - vi sees!

4 kommentarer:

Rosendal Turisthotell sa...

Vi gleder oss! Og ja, planlegging av stand er godt i gang. Spennende dette :-)

Interiør- og boligmessen 2012 sa...

Spennende å ha dere med!! Krydder for messen!Velkommen.

re:signert sa...

De som ikke har besøkt dette flotte hotellet må bare komme seg dit. Prepare to be inspired! For her er det deilige detaljer i hver eneste rom! Signe

re:signert sa...

De som ikke har besøkt dette flotte hotellet må bare komme seg dit. Prepare to be inspired! For her er det deilige detaljer i hver eneste rom! Signe