tirsdag 11. juni 2013

Årets kunstnere


For hvert år kan messen skilte med Årets Kunst.

Årets kunstutstilling skal hete «KUNSTiHUS» og det er Galleri Giga med Oddrun Helvik fra Stord som står for denne.
Sammen med følgende 4 fremragende kunstnere skal hun gi publikummere kunstopplevelser hele helgen:


BÅRD BREIVIK

Bård Breivik er en av Norges internasjonale og mest markante billedkunstnere. Han regnes som en foregangsmann innen konkrete objekter som skulptur. Breivik er opptatt av håndverktradisjoner og har gjennom årene og etter flere reiser verden rundt, studert og brukt forskjellige håndverksteknikker i sine arbeider. Han har ca 70 utstillinger over hele verden bak seg. Han er innkjøpt av museer og samlinger i Norden, Vest-Europa og Nord-Amerika.
Breivik har arbeidet med objekter som knytter seg til nyttegjenstander. Fra slutten av 1970-årene er verkene blitt mer abstrakte.
I kunsten hans er det et sampspill mellom tradisjon og innovasjon. Kombinasjon av håndverk og teknologi er et annet karakteristisk trekk hos ham.

ÅSE LJONES


Fra Fiskeskinn via gummiarbeid, jobber Åse Ljones i dag med tekstile verk, håndbroderier på lin. Resultatene blir store tekstiltepper, eller mindre og større tekstile bilder oppspent på rammer.
Kunstneren jobber ofte i serier, med små variasjoner i farge, form, rytme og gjentagelser. De håndbroderte verkene gir klang av meditativ handling, der tiden, lyset og stillhet igjen gir ro og tid for ettertanker.
Ljones veklser gjerne mellom det abstrakte uttrykket, der hele flaten er brodert og det figurative.
Sytråden hun broderer med fanger lyset fra ulike retninger og gjør at lyset blir en viktig medspiller i de ferdige verkene.

KURT JOHANNESSEN

Kurt Johannessen har vist en rekke performance i inn og utland de siste 30 årene. Han jobberi tillegg mye med tekst/bøker. På sitt forlag "Zeth forlag" gir han ut mer eller mindre smale produksjoner.
Over 70 bøker har det blitt siden den første boken kom ut i 1984. Blant dem, bestselgeren "Øvingar" fra 1994. Nå jobber han med en serie bøker OM noe: "Om pust"" "Om tankar" "Om det utan meining" "Om det innarste". Hver bok har også sitt performanceforedrag. Under messens utstilling KUNSTiHUS vil han fremføre performanceforedraget "Om Tankar".


MAGNE FURUHOLMEN

Magne Furuholmen har etablert seg som en anerkjent og allsidig billedkunstner og skulptør både i Norge og internasjonalt. Han eksperimenterer med etablerte og nye teknikker og materialer innen maleri, grafikk, skulptur, glass og lyd, samt installasjoner.
Furuholmen har utviklet et antall nyskapende tekniske og metodologiske strategier innenfor den tradisjonelle praksisen.
Gjennomgående i hans verk fins bruk av anagrammer, den ikke-lineære fortellingen, en språkblanding, nyorddannelse og ordspill.
Disse fungerer som en tilnærmingsmåte til verkenes komposisjon.
 

"Ingen kan eige all kunst fysisk, men vi kan alle oppleve og erfare"
"Ta sjansen! Hiv deg kunsten i vold og opplev!"


-Oddrun Helvik/Galleri Giga-

Sammen med dere gleder jeg med til kunstopplevelser hele helgen 18-20 oktober. Ønsker gallerist og kunstnere lykke til med det spennende arbeidet frem mot messen.

1 kommentar:

Anette Willemine sa...

Hurra! Gleder meg stort til å se disse dyktige kunstnerne delta på messen! Utrolig gøy at dere trekker inn kunst som en del av messen.

:)