torsdag 12. mai 2016

 
 
TETT PÅ GUDY !
-HEDERSGJEST-
2016
Av Helle Tjaberg.
 
 
 
Vi er både stolte og glade over at trendekspert Gudy Herder har takket ja til å komme til Interiør- og boligmessen i oktober som årets hedersgjest. Gudy driver bloggen Eclectic Trends, og holder kurs for både næringsliv og private innen moodboarding. Hun har jobbet som rådgiver for mange sterke brands som bla LMVH, Montblanc og Massimo Dutti, og holder jevnlig godt besøkte trendforedrag, som f.eks. under den stor møbelmessen i Köln i januar. Gudy er opprinnelig tysk, men bor til daglig i Barcelona. Arbeidet hennes tar henne over hele Europa, og i oktober kommer hun for første gang i jobbsammenheng til Norge og Bergen! Vi gleder oss!!Følg henne på www.eclectictrends.com
 
Hva er din bakgrunn?
Jeg jobbet mange år med internasjonal detaljhandel innen mote- og luksussegmentet, men for noen år siden bestemte jeg meg for å ta et friår for å jobbe mer kreativt. Jeg ønsket rett og slett å jobbe mer med hendene. Da jeg vendte tilbake til arbeidslivet gikk jeg mer i retning av interiør- og livsstilsrelaterte prosjekter. I dag nyter jeg å jobbe med en mer kreativ tilnærming enn tidligere, samtidig som det kommer godt med at jeg er vant til å tenke strategisk.
Du er opprinnelig tysk, men bor i Barcelona, hvordan endte du opp der?
I sommer har jeg bodd her i 26 år! Det er nesten ikke til å tro. Etter avsluttet skolegang dro jeg til Barcelona for å jobbe som au pair, og endte opp med å bli boende. Ingenting var planlagt, men det føltes bare riktig. På den tiden var byen fremdeles full av uoppdagede steder, ikke så designet og vakker som den er i dag, og jeg hadde det helt fantastisk.
Hvorfor er du opptatt av moodboarding som teknikk?
Både i jobbsammenheng og privat kan et moodboard være et godt hjelpemiddel fordi det kombinerer magefølelse, struktur og strategi. Som verktøy hjelper det til med å filtrere de mange ideene og informasjonsflyten som til tider kan virke overveldende. Jeg har jobbet med så mange ulike utgangspunkt og prosjekter når jeg holder kurs; Fra «Hvordan ønsker jeg å leve?», «Hvordan kan jeg balansere jobb- og privatliv?», «Hvordan kan jeg posisjonere meg?» til «Hvilken fargepalett bør jeg bruke til branding?». Moodboarding byr på endeløse muligheter.
Er det noe reell forskjell på moodboarding og et vakkert collage?
For å si det slik; et vakker collage er aldri feil, og kan funke fint for mange. Men når jeg underviser i moodboarding jobber jeg ganske annerledes. Menneskene jeg jobber med ønsker å få klarhet i det de jobber mot. Det betyr at man alltid må ta utgangspunkt i det å analysere behov, lære teknikker for hvordan strukturere moodboardet og få inn mange ulike materialer på en sammenhengende og helhetlig måte. Ikke minst handler det om hvordan man på best mulig måte kan både presentere og kommunisere moodboardet man lager. En vanlig observasjon fra deltakerne på mine kurs er at de blir overrasket over hvor allsidig og anvendelig moodboarding er, i mange ulike sammenhenger.
Hva ønsker du at mennesker skal sitte igjen med etter et av dine kurs?
Jeg håper at de sitter igjen med et matnyttig verktøy som fører til at noe blir gjort. For når et moodboard er ferdig skal det ikke gjemmes vekk i en skuff, det skal være en startstrek for å få igangsatt et prosjekt.
Hva ser du mest frem til i Bergen?
Jeg er vant til å besøke mange store designmesser og utstillinger hvert år, men jeg har en følelse av – og gode venner forteller også – at Bergen er noe helt for seg selv. Jeg ser virkelig frem til å være tilstede på en mye mindre og mer personlig arena, det å møte gode norske virtuelle venner i virkeligheten, bli kjent med norsk design og tradisjon og rett og slett ha det hyggelig. Det er ikke alltid lett å forklare nøyaktig hva som gjør noe tiltrekkende og får deg til å gjøre noe. Denne gangen tror jeg det handler mye om intuisjon og magefølelse. Jeg gleder meg!
 OBS OBS!! Noter dere:
På messen kommer Gudy til å holde trendforedrag, og også snakke om moodboarding som teknikk. Hun vil også være tilstede på en eksklusiv fagfrokost/workshop for stylister, bloggere, journalister og andre interesserte lørdag morgen. Nærmere informasjon og påmelding til denne kommer snart! Følg messens FB side og sikre deg plass via påmelding til: trude@conseptnord.no