onsdag 26. august 2015

NAUST - ÅRETS HOVEDSONER.




Designrådgiver Siw Haveland ønsker velkommen til publikumsworkshop hele messehelgen 16.-18. oktober i Grieghallen! Det skal være NAUST i år, forteller hun. Dermed er messesnekker Einar Nilsson sikret gode arbeidsøkter fremover. Sammen med dyktige konsulenter skal det utvikles de råeste naust man kan tenke seg. Fagpersonell, materialer og utstyr skal fylles i tre hovedtyper av naust.





Messen vil ha tre typer naust for publikumsworkshops: #trestudio #vevelab og #ullfabrikk.                  

Stikkord for messen er #håndverk #tradisjonsmoderne!



Årets tema er, som mange allerede har fått med seg; "Handmade is the new black". Messen ønsker å løfte frem håndverk, ikke bare som en forbigående trend, men som en voksende tendens. Designrådgiver, Siw Haveland, forteller at messens NAUST vil være en av årets hovedattraksjoner knyttet til håndverk. Som designrådgiver har hun ansvar for å legge estetiske føringer i messehallen og å skreddersy uttrykket. Vi tok en prat med Siw ...Hvorfor naust?


Messens naust skal visualisere et tradisjonelt norsk uttrykk, og støa utenfor naustene er planlagt som ensamlingsplass for spennende workshops hele messehelgen. Vi skal ha tre ulike naust: #trestudio #vevelab #ullfabrikk. Langbord med benker skal plasseres i naustene og ut mot støa. Man kan sammenligne bordene med båter som skal sjøsettes.Naustene vil ha helt spesielle detaljer som skal spille på kontrastene mellom det tradisjonelle og det moderne. Vi skal vise publikum saueklipping, veving, karring, bruk av hespetre og rokken, treskjæring, rosemaling og mye mer. Vi lover fashion! Stikkordet er det "tradisjonsmoderne". Vi relanserer med andre ord tradisjonelle håndverksteknikker og integrerer dem i moderne rammer. Alle sonene skal fasiliteres av dyktige fagpersoner.Vi har et tett samarbeid med Hordaland Husflidlag, Norsk Flid og Hillesvåg Ullvarefabrikk. Dermed er vi sikret det beste fagpersonell og kvalitetsvarer hele messehelgen. Ikke minst må Osterøy Museum nevnes: De stiller med den helt spesielle  Opstadveven. I messens vevelab kan dermed publikum få med seg montering av veven og selve veveprosessen hele messehelgen gjennom. 

Hvis du enda ikke har gjort plass i kalenderen, bør du gjøre det: 

16.-18. oktober i Grieghallen.