onsdag 20. juli 2011

Tid for rips

Av Linda som har bloggen Den gode feen har vi fått låne disse sommerlige bildene. Linda ble nylig kåret til Årets Trendblogger 2011, og tidligere har hun blitt kåret til Årets interiørblogger 2010 og Årets Nynorskbrukar 2011. Hun stiller på messen i september sammen med mange andre bloggere. Forhåpentligvis ser vi deg også der?

Nyt bildene og prøv oppskriften. Det har iallefall jeg planer om. Ripsgele
Lag ripssaft ved å dampe rips i saftkoker. For å få gelèen stiv uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer er det best å bruke ripsbær som knapt er modne, melder Linda.
Mål opp hvor mye saft du har.
Per liter saft tilsetter du 800 gram sukker. Kok opp saften og tilsett sukkeret gradvis mens du hele tiden rører. Ta bort skum som lager seg på toppen under koketiden. Når sukkeret er oppløst: Kok under middels varme og rør nå og da i cirka 15-20 minutt. Ta gelèprøve ved å avkjøle en teskje av ripsblandingen og se om det tykner og blir til gelè. Tykner det ikke; tilsett litt med sukker og kok videre. Når blandingen har bestått gelèprøven, heller du den på rene, varme glass (fint å sterilisere i 10-15 minutt på 130 grader i stekeovnen).  

Med fin etikett på glasset er dette den perfekte venninnegave, spør du meg.
Ønsker deg fortsatt fine sommerdager,

 

Ingen kommentarer: