søndag 1. juli 2012

Helene Jellestad


HELENE JELLESTAD

VELKOMMEN SOM UTSTILLER PÅ ÅRETS INTERIØR & DESIGNFEST I BERGEN 28-30 SEPTEMBER.

Interiør & boligmessen leter etter aktører med særpreg, aktører som overrasker og aktører som bidrar til krydre tilværelsen og gi faglig påfyll.  

Det gjør nemlig Helene Jellestad! Jeg møtte henne for første gang i Stockholm på messen der, tilfeldig satt vi side om side og nytte hver vår kaffe. Hun sammen med trendforsker Gunn Helen Øye og undertegnede sammen med messens trendrådgiver Siw Haveland. Lett forvirret og svett etter alle showroom opplevelser og eventyrlige utstillinger, skjønte jeg litt etter litt  at jeg snakket med markedsjef i Norsk Industri, bransjeorganisasjonen Møbel+Interiør. Begeistret over øyeblikket, hvor samtalen dreide seg om design og kvalitet, om messeliv og betydning av en slik arena på norsk jord, skjønte jeg at Helene var en person som jeg måtte holde kontakt med videre. Og slik ble det.
Det viste seg nemlig at Helene sitter på mengder av fotokunst og spennende arbeider vi gjerne vil se mer av. Og det i messesammenheng. Kunst til folket!


Helen Jellestad stiller ut sine unike kunstfotografier under årets messe, også for salg.

Historien om Helenes fotoprosjekt:
I perioden 2005-2011 designet Helene Jellestad flere hundre bilder som "pauseinnslag" mellom annen type prosjektarbeid. Som man legger en kortkabal for å "koble av" la Helene ut kopier av foto hvor fotokopiene ble lagt speilvendt av originalfotoet både i vertikale og horisontale rekker. Til sammen skapte fotoene en rapport - gjentagende mønster, og mønsterert/rapporten som fremstod ble benyttet som bildemotiv. Alle bildene bygger på uregisserte foto fra autentiske øyeblikks- situasjoner eller steder, og inkluderer personlig kjente- eller fremmede mennesker, dyr og/eller natur. 

Av utdannelse har Helene bla hovedfag i møbeldesign og interiørarkitektur fra Kunsthøgskolen i Bergen (tidl. Kunsthåndtverkskolen).

Titt gjerne innom hjemmesiden hennes her.www.helenejellestad.no

Gleder meg!!


Ingen kommentarer: