søndag 13. oktober 2013

Kunst av hotell- og sykehuslakener.....

Fra serien: A dot of black in the blue of your bliss, 2008

Opplev Magne Furuholmens maleri på Interiør & boligmessen i Grieghallen til helgen.

I utstillingen KUNSTiHUS viser gallerist Oddrun Helvik fra Galleri Giga Magne Furuholmens maleri fra serien,Camera, 2009 og fra serien A dot of black in the blue of your bliss, 2008

Begge seriene er malt med olje på hotell- og sykehuslakener. «Camera»-serien er inspirert av det tettpakkede og originale litterære verket ‘Finnegans Wake’ av James Joyce, og Furuholmen
forsøker å suge til seg den ikke-lineære fortellingen og la språkblandingen, nyorddannelsen og de oppfinnsomme ordspillene fungere som læresetninger og en tilnærmingsmåte i verkenes komposisjon. Tittelen er hentet fra det latinske ordet ‘camera’, som betyr ‘rom’. «Camera»-serien ble laget parallelt med serien «Alpha Beta». (Magne Furuholmen/ In Transit, Oslo, 2012)

I serien A dot of black in the blue of your bliss er tittelen er hentet fra Vladimir Nabokovs roman “Camera obscura”, og det er også tittelen på Furuholmens andre soloalbum. Albumet ble først sluppet som titommers vinylplate i et begrenset opplag på 300 eksemplarer. (Magne Furuholmen/ In Transit, Oslo, 2012)

På messen vil en spesialutgave av prakt-boka In Transit, bli for salg i noen signerte eksemplar.
Om kunstneren:
Magne Furuholmen har etablert seg som en anerkjent og allsidig billed kunstner og skulptør både i Norge og internasjonalt.
Han eksperimenterer med etablerte og nye teknikker og materialer innen maleri, grafikk, skulptur, glass og lyd, samt installasjoner.
Furuholmen har utviklet et antall nyskapende tekniske og metodologiske strategier innenfor den tradisjonelle praksisen.

Gjennomgående i hans verk finnes en dyp fascinasjon for språket, ved bruk av anagrammer, ikke-lineære fortelling, nyorddannelse og ordspill.
Ordne fungerer både som mening på randen av sammenbrudd og som visuell arkitektur i verkenes komposisjon.
For messen er det en stor ære å få stille ut Furuholmens kunst i faglig regi av Galleri Giga. Jeg ønsker gallerist Oddrun Helvik lykke til med forberedelser og gjennomføring av utstillingen KUNSTiHUS.
 
 

 

1 kommentar:

Anette Willemine sa...

Gleder meg til å se årets kunst!!