lørdag 12. oktober 2013


Åse Ljones viser langstrakte smale håndbrodert bilder på lin. Formene blir som piler og retningsvisere i rommet, og fanger dagslyset i takt med timen, dagen og årstiden.

Med ljoset,
 
Åse Ljones er altså en av fire fremragende kunstnere som bidrar til årets kunstutstilling på messen.
Tittel på arbeidene til Ljones er ” Med ljoset". Sytråden hun broderer med fanger lyset fra ulike retninger og gjør at denne blir en viktig medspiller i de ferdige verkene.
Fra et "primhull” i sentrum vokser sirkelen, som igjen møter en ny sirkel. Møte mellom sirklene lager et helhetlig bilde som igjen minner om årringer.


Fra fiskeskinn via gummiarbeider, jobber Åse Ljones i dag med tekstile verk, håndbroderi på lin.Resultatet blir små og store tekstiltepper oppspent på rammer.
Kunstneren arbeider ofte i serier, med små variasjoner i farge, form, rytme og gjentakelser.

De håndbroderte verkene gir klang av meditativ handling, der tiden, lyse og stillheten gjør ro og tid for ettertanke. Ljones veksler gjerne mellom det abstrakte uttrykket, der heile flata er brodert og det figurative.
Det skal bli fantastisk å oppleve Åse Ljones kunst på messen. Sammen med henne stiller følgende kunstnere ut: Bård Breivik, Kurt Johannessen og Magne Furuholmen. Galleri Giga ved Oddrun Helvik ønsker publikummere hjertelig velkommen til gode opplevelser og kunstsamtaler.

Ingen kommentarer: