fredag 11. oktober 2013

Partitur for en lengre samtale

Fra serien "Partitur for en lengre samtale" - oksidert drevet stål -
 
BÅRD BREIVIK STILLER UT PÅ MESSEN - KUNSTiHUS
På messen skal kunstneren vise nye arbeider fra den pågående serien "Partitur for en lengre samtale" i oksydert, drevet syrefast stål. Hele partituret kommer fra samme volum 15x15x120cm. Det er laget en størrelse til volumet brettet ut : 30x9x12cm.
 
Breivik sier: Størrelsen blir som en "akademisk standard" der forskjellen i form, materiale og teknikk,kommer klarere frem og blir mer målbare. I denne serien bruker jeg samme materiale. Drevet, (formet med hammer og armbolt) syrefast stål (kirurgisk kvalitet 316) tykkelse 2,4mm.
De er formet i leire siden overført til stål. De er for store for å betraktes som et objekt, de ligger og flyter i et mellomland, ikke relieffer. Alle arbeidene i denne serien er veggbaserte.
Om kunstneren:
Bård Breivik er en av Norges internasjonale og mest markante billedkunstnere.
Han regnes som en foregangsmann innen konkrete objekter som skulptur. Breivik er opptatt av håndverkstradisjoner og har gjennom årene og etter flere reiser verden rundt, studert og brukt forskjellige håndverksteknikker i sine arbeider.
Han har ca. 70 utstillinger over hele verden bak seg. Han er innkjøpt av museer og samlinger i Norden, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hadde ein stor retrospektiv utstilling i Nasjonalmuseet for kunst i Oslo. Aktuell med en større utstilling i KODE våren 20013.
Breivik har arbeidet med objekter som knytter seg til nyttegjenstander. Fra slutten av 1970-årene og fremover er verkene blitt mer abstrakte.
I kunsten hans er det et samspill mellom tradisjon og innovasjon. Kombinasjonen av håndverk og teknologi er et annet karakteristisk trekk hos ham.
 
Jeg ønsker Bård Breivik og gallerist Oddrun Helvik lykke til med forberedelser. Mange gleder seg, undertegnede inkludert!!
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer: