onsdag 18. februar 2015

DESIGN STOCKHOLM

Kathrine Gangås fra NKH Bergen er for tiden utplassert i ConseptNORD og dermed drypper det rikelig med godsaker for oss i Interiør & boligmessen og Possibility. At hun var i Stockholm nylig var til stor inspirasjon. Se bare her hva hun rapporterer:
Jeg tok pulsen på årets ”Stockholm Furniture and light fair”.
Her var fantastisk design og mye vin:)
 
I årets møbelmesse ble første møte med design selve inngangspartiet designet av årets ”Guest of honor” Ilse Crawford.
Dette var en sittesone innrammet av inspirasjons collager, grønne planter og kork vegger som en selv kunne svare med lapper på spørsmål som; hva hjem er for deg, hva som definerer god design, og lignende. Etter som messen utartet seg ble disse veggene bare flottere og flottere med alle forskjellige svar.
Korkvegg i inngangsparti av Ilse Crawford
Flere hadde lagt ekstra ressurser og kreativitet inn i standene sine.
 
Detalj-bilde fra kinnarps stand, 2 etasje.
De fleste stander kunne friste med alt av smooties, sjokolade og vin.
Men det største samlingspunkt og vannhull ble definitivt den 2. etasjes japansk inspirerte standen til Kinnarps.
Her var det lagt opp som et utested med sitteplasser i ulike høyder og grupperinger. Og det var kul musikk! Dette var absolutt stedet for å mingle og skape nye relasjoner.
 
Collage av Ilse Crawford inngangsparti
 
Lammhults gruppen med Fora forms stand var virkelig en såkalt wow-faktor. Her var det et klart vinter- og påske tema, med 2 meter høye hvite vegger som stavet ut ”Fora form”.
Det var innredet flere sofaområder og samlingspunkter rundt/under bokstavene, og alle dekorert med saueskinn, blå detaljer, lyst treverk og kvikklunsj. Artig!
 
 
 
Kreativ bruk av planter fra svenske ”Karl Anderson og soner”.
 
Trenden som ganske klart gikk igjen over hele messen var det botaniske og bevegelsen mot det litt boheme i skandinavisk design. Messen var sterkt preget av planter brukt på utradisjonelle måter.
Da for eksempel på/i vegg, hengende fra taket eller plantet i møbler. Ellers var det mye av lampeskjermer i stoffer som blant annet av lin, organisk former og kobber som tydelig fortsatt er like aktuelt.
Norge var på flere steder representert, da blant annet av kjente navn som Andreas Engelsvik, Dagny Thurmann-Holseth og Vera&Kyte.
 

Dagny Thurmann - Hoelseth innredet fargesprekt, for å vise bruk av farger i skandinavisk stil.
 
Spennende med tendenser internasjonalt! Takk Kathrine.
 
 
 
 

Ingen kommentarer: