tirsdag 13. oktober 2015

DESIGN MED ADRESSE PÅ MESSENDe er lokale, og rettere sagt godt posisjonert på Danmarksplass med store vinduer vendt ut mot hovedgaten. De er en av de sterke aktørene på utstillerlisten knyttet til design og unikt håndverk. Selv kaller de det «Design med adresse», noe du raskt vil skjønne når du besøker dem i butikken eller på standen i Grieghallen til helgen.

Vi tok en prat med dem:

Hvem er Norden og Verden / Scandinavian Surface? 

For å svare på det siste først: Scandinavian Surface er et bergensk designfirma som holder til på Danmarksplass. Vi er hovedsakelig kjent for vår tapetkolleksjon, men designer også motiver til alt fra brett og spisebrikker til tannbørster.  Vi utvider stadig arbeidsfeltet vårt, og vår produksjon inkluderer nå også en rekke Gicleé trykk av høy kvalitet, som vi referer til som Prints.


Norden og Verden er vår interiørbutikk på Danmarksplass! Her har vi alt under samme tak, vi har designstudio, tapetshowroom og designbutikk i nyoppussede lokaler. Vi  har designprodukter av høy kvalitet du ikke finner maken til andre steder. Vi selger våre egne produkter i butikken, i tillegg til håndplukket design fra andre formgivere og produsenter. Vi er stadig på jakt etter god norskprodusert design, og vi sporer opp produkter på reiser og på messer i byer som Paris, London og Antwerpen. Vi er kompromissløse på kvalitet, og velger leverandører vi vet vi kan stole på med hensyn til  miljø og arbeidsforhold.  Mottoet vårt er  DESIGN MED ADRESSE.   

 

Hva er deres forventinger til årets messe, og hva synes dere om messens tema, håndverk?

Vi håper og tror messen blir en fin og inspirerende helg for alle!

Håndverk er fint, men det er ikke avgjørende for oss om et produkt er laget av et par hender eller en maskin. Det som er avgjørende for oss er at produktet er av god kvalitet, at det er god design, og at det er laget på den beste og mest rasjonelle måten , hvor ingen har blitt skadelidende, hverken mennesker eller miljø. Vi henter de fleste produktene våre fra Norden og Vest Europa, da blir også miljøbelastningen mindre  i transporten.   

Når det er sagt har vi flere produkter som er håndverksmessig  framstilt. Mye design blir også framstilt og bearbeidet både med håndarbeid og maskiner.

 


Hvilke produkter viser dere på messen?

Vi velger å vise mye fint og nytt til vegg, vi er eksperter på veggdekor og har alt fra små  og store brints i god kvalitet, til PanelPiece og tapet. Vi gleder oss til å vise fire nye PanelPiece, basert på våre populære fugletapeter. Vi er en jo en spesiell interiørbutikk med mange flotte ting,  blant annet vakre tekstilprodukter i nydelige farger, nydelige trefjøler, lamper, brikker og brett. Vi vil at det skal bugne på standen vår!

Nyheter?

Vi  har to tapetkolleksjoner i produksjon hos svenske Photowall. De første tapetene våre kom i 2004, og vi har kledd vegger i hoteller, ambassader og private hjem verden over. Et foreløpig høydepunkt for oss kom i vår, da to av våre tapetdesign ble valgt til å representere  skandinavisk design i den faste samlingen til Philadelphia Museum of Art i USA. Nå kommer endelig den tredje tapetkolleksjonen!  Det kommer syv nye tapeter i til sammen 20 varianter.

Hvor henter dere inspirasjon fra?

Vi henter inspirasjonen i naturen og landskapet rundt oss, også det urbane landskapet, og fargene er duse og avstemte. Vi er kjent for et uttrykk hvor mønster, motiv og farger spiller på lag og danner en harmonisk helhet.  Vi vil lansere den nye kolleksjon for presse og arkitekter i Oslo onsdag 14. oktober, og gleder oss  stort til å komme ”hem” og presentere den på Interiør og Boligmessen i Grieghallen!
 
Vi ønsker disse dyktige lykke til og velkommen hem!
 

 

 

Ingen kommentarer: