torsdag 26. mai 2011

TILGANG PÅ KUNST

 
Sett bort fra et MEKKA av utstillere som skal representeres på Interiør & Boligmessen 2011 (utstillerliste lanseres neste uke!), jobbes det stadig med Det lille ekstra. Det som gjør opplevelsen optimal. Det jeg kaller KRYDDER. Det kan være å få servert KAFFE med hjertemønster på toppen av melkeskummet fra Kaffemisjonen, nyte deilig ITALIENSK SJOKOLADE fra KANEL, det kan være et inspirerende foredrag av TINE K, eller Cecilie Staude, eller en faglig prat med en forhandler, produsent eller designer, det kan være en smakfull lunsjrett fra TERMINUS og det kan være intet mindre enn KUNST!

At Ingri Egeberg har deisgnet en egen kunststrek for messen 2011 åpner en spennende dør inn i kunstverden. Det gav meg troen på at vi kan få til å integrere kunst på messearenaen. Egebergs kunststrek designet spesielt for messen 2011, her vist i enkel sort:Til Interiør & Boligmessen. Av Ingri Egeberg 2011
 
Å integrere KUNST og kunstnere på en messearena har engasjert meg. For hvorfor er det slik at man må gå på gallerier for å oppleve kunst? Jeg tror det er for mange der ute som ikke tar skrittet over dørstokken til de mange flotte gallerier som finnes. Kan man folkeliggjøre kunst i den grad den blir mer tilgjengelig? Det skal selvsagt være på kunstens premisser. Men hva er kunstens premisser? Kan man integrere kunst på en messearena? Etter god dialog med flere gallerister og billedkunstnere fikk jeg den ballasten jeg trengte for å jobbe videre med å integrere kunst. Å GI FOLK TILGANG PÅ KUNST.

Ingri Egeberg har lenge vært min favoritt kunstner med sin spesielle strek. Det var min beste venninne som første gang gjorde meg oppmerksom på hennes bilder. Jeg ble begeistret fra første stund. Jeg klippet til stadighet ut kunststreker som jeg fant av kunstneren i aviser og lignende. Den særegne streken og de spesielle ansiktene fasinerte.


Det startet med en hyggelig invitasjon til Egebergs atelièr. Ingri serverte kaffe og viste meg mengder av sitt arbeide. HIMMEL! Etter flere hyggelige kaffestunder hos henne, kom vi frem til at messen skulle få en egen strek for 2011.
Ingri Egeberg tittuleres nå som MESSENS PLAKATKUNSTNER 2011! Om jeg er stolt? Ja, det er jeg! Vi har trykket kunststreken på postkort som ligger hos ulike interiør- og møbelforhandlere  i Bergen. Vær så god og ta ett! Bruk det som bilde på veggen eller heng det på kjøleskapet. Nyt streken og la den bli en påminnelse om den spennende messehelgen vi har i vente.
Her er et bilde av Egebergs velkjente strek fra tidligere arbeid:Et av Egebergs kjente streker
I neste blogginnlegg:  MESSENS KUNSTUTSTILLING: Et Galleri, som forøvrig hadde besøk av Dronningen i går, skal stå for utstillingen med flere ulike billedkunstnere representert. Utstillingen vil foregå i egen avdeling på messearenaen. Og er tilgjengelig for ALLE besøkende på messen.

Det er derfor med GLEDE jeg sier: VELKOMMEN til en interiør og møbelarena spekket med nyheter og trender. Og velkommen til å oppleve KUNST.

Kunstinspirert hilsen
-Trude

2 kommentarer:

BO sa...

Du er fantastisk flink Trude! Dette er så spennande og kjekt!
Klem

INTERIØR & BOLIGMESSEN sa...

Klem tilbake til messens fotograf!
Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi er et spennende ressursteam her i Possibility som nå jobber med hele oppbygningen av messearenaen.
Vi har gode planer for designregien. Følg bloggen og få med deg detaljer litt etter litt:-)