mandag 27. mai 2013


INTERIØR & BOLIGMESSEN lå som en ivrig idè inni hodet i 2009 og på skisseblokken i 2010. Høsten 2011 var alt klart! Det ble en fantastisk start på en messe som skilter med særegne kvaliteter og ferskt innhold hvert eneste år. Messen har sine workshops for å kunne gi hele designbransjen og besøkende et skreddersydd innhold. Blant mange "bolker" som skal jobbes med er "DESIGNREGI". For hva er det? Hvorfor kaller vi det det? Jo, designregien er den røde tråden du som besøkende skal se, føle og oppleve når du vandrer på messen. Det handler om det lille ekstra, som gir en humoristisk, artig og fremfor alt en estetisk opplevelse. Det kan være bygd opp rundt noen tankevekkere, vi vil at publikum skal se selv, tolke selv, reflektere osv...
Designregien vil du finne på alle messens vrimleareal: Loungè, kaffebarer, vin og sjampagnebarer og kafeèr. Fint, ikke sant? Og hva er så årets designregi. Det er det kun messens egen designrådgiver som kan svare på - og hun svarer:


Klart vi måtte spørre henne ut rundt teamet, her er hun og under kan du lese hennes tanker rundt årets designregi:

1: Hva er årets Designregi?
Årets designregi er den botatnisk tendensen som spirer og gror, det handler om å leve og bo grønt, ikke bare på den bæredyktige måten som vi forbinder med grønt , men bokstavlig talt, omgitt av planter, blomster, busker.

Det skal dyrkes  grønt inne og ute, i flasker, reagensrør, lyspærer, poser, bøtter, aviser, paller, osv. Alle rom kan ha sine planter, enten det er kaktus, palmer, pellargonia eller et fikentre.

Den grønne trenden kan vokser i alle retninger, til og med opp ned, for man kan få kjøpt potter, der plantene henger opp ned.

Uttrykk som botanic boheme, indoor gardning, window farming er spennede  og nytt, vi beveger oss mot nye tider der det å dyrke selv er kanskje det nye DIY (do it yourself) 

 2: Hvordan kom du frem til "Botanic is the New Black"?
Når jeg begynne å arbeide med et nytt konsept, slik som årets designregi, bruker jeg lang tid på å analysere hva som skjer i trendbildet, jeg leter på nettet etter ledetråder, og leser mye av det som kommer fra trendanalysebyråer. 

Jeg ser filmer og studerer  tusenvis av bilder som legges ut på forskjellige nettsteder.... Det tok ganske lang tid før jeg så hva som burde være årets regi, egentlig så lå den der hele tiden, men var ganske uklar, og det virket bare så utrolig enkelt å ha en designregi som omhandlet det botaniske. (men det enkle er som oftes det beste)

Jeg får som regel de beste ideen når jeg ligger på puten, enten før jeg sovner, eller rett etter at jeg har våknet..og det stemte nå også, det sa bare pang en kveld jeg lå og funderte på designregien....plutselig var alt klart, BOTANIC IS THE NEW BLACK. 


3: Hva kan publikummere og bransje forvente seg for årets messe?
På årets messe skal vi selvfølgelig overraske og inspirere, samt gi beskøkende en god følelse når de er på messen. 

Det skal være tydelig hva som er den røde tråden, og alt fra bildemateriell til lysregi skal fungerer sammen om et helhetlig desigregi konsept.

Vi skal også i år skape forskjellige soner, der publikum kan ta en matbit, eller bare drikke champagne i "EDENS HAGE"..... 

Jeg har store visjoner om arkitektoniske elementer i sort/glass og noen metalliske elementer... Denne kombinasjonen skal inspirere og kanskje gi publikum en liten smak av sensommer :) 

Det blir masse planter, og kanskje en ny og annerledes måte å bruke planter på, ideene er mange og inspirasjonen er på topp. 

Årets messe blir det et fyrverkeri av planter og design, der publikum kanskje kan kjenne på følelsen av å være i et moderne botanisk univers. Ble du mer nysgjerrig og vil lese deg inn i det grønne univers kan vi tipse om følgende linker:Et Nederlansk ekspriment av planter som vokser i forskjellige potter


Spennende prosjekt som omhandler det å være selvforsynt med grønnsaker/urter, selv om man bor i en høyblokk i New York:


Grønn arkitektur i Milano:


Vakkert konsept, frø og tilbehør fra Sverige:Varme grønne klemmer fra messeteamet og designrådgiver Siw!

Ingen kommentarer: