onsdag 5. august 2015

TANKER OM TENDENSER I TIDEN OG ÅRETS MESSETendenser i tiden viser til håndverk som det "store". Hvor spennende er ikke det! Både fordi håndverk i seg selv er fascinerende, men også fordi det kan gi et "dytt" til den tiden vi lever i.


Fotokilde: Kirsten Visdal


Interiør & boligmessen 2015 ønsker å benytte denne HÅNDVERKStrenden til å utfordre våre moderne verdivalg. Det er på tiden å relansere håndverksteknikker, men i en moderne form.

Vi ser at en lengsel etter det autentiske fremkommer i større og større grad. Vi søker det trygge. For i våre moderne liv presses vi av en rekke valgmuligheter, tidsklemmen oppstår og det å være tilgjengelig døgnet rundt står i sentrum. Blir vi sliten?

Fotokilde: Pinterest

Å inspirere mennesker til å ta vare på tradisjoner og den norske kulturarven står derfor sentralt på messen. Håndverk kan sees som et viktig bindeledd mellom «før og nå». For selv om arbeidsmetoder for håndverk har utviklet seg, er den kreative menneskelige skaperkraften fortsatt sentral i ethvert håndverk. Vi skaper noe med hjertet. Irene Nygårdsvik er et av de nye navnene i år som vi er ekstra stolte over. Hun er opptatt av den menneskelige kreative skaperkraften og vil holde et foredrag om dette.

Siw Haveland, vår dyktige designrådgiver, sier følgende: «Vi snakker gjerne om håndverk som skapes i hjemmet, alle kan skape noe med hendene, alt fra å bake et brød eller bygge en fuglekasse. Øyeblikk i hverdagen blir magi ved å lage noe selv, å dyrke egne urter, eller veve et veggbilde. Dette kan hente frem gode minner, og følelsen av å stoppe verden en liten stund er magisk». 

Styling og foto: Årets stylist, Per Olav Sølvberg


Vi gleder oss til å gi publikum inspirasjon i form av bl a tradisjonsmoderne soner #vevelab #trestudio #ullfabrikk. Soner som speiler trender og viser til topp moderne props, men som også bringer med seg tradisjoner. Hvor kult, men også fruktbart, blir det ikke å skape et samspill mellom Norsk Flid og Anouk Brands?, bare for å nevne noe! Det er dynamikken som gir årets messe ekstra glød. Og vi håper kontrastene vil fascinere deg som publikummer. Dynamikken mellom globale, lokale trender og det tradisjonelle står i sentrum. Kirsten Visdal må sies å være en ressurs i formidling av vår norske kulturarv satt opp mot det moderne. Hun deltar på messen hele helgen.


I arbeidet med årets tema tenker jeg litt på min egen mormor og gir aldri slipp på gode minner som lefsebakst og hekleduker laget fra "hjertet". Det «enkle livet» i hennes stue var det gode livet. Jeg gleder meg over at trendene nå spiller på slike verdier og ser frem til at vi sammen kan la oss inspirere i Grieghallen 16.-18. oktober.p.s Til informasjon skal publikum, store som små, kunne delta aktivt  i workshops i de respektive sonene.
 - følg oss, vi oppdaterer deg selvsagt helt frem til messestart.


Ingen kommentarer: